Cautare

22550 de rezultate pentru "presedintele romaniei" (4.56 secunde)
Este necesar sa privim, din prisma interesului strategic al Romaniei, mai departe de tensiunea aparenta dintre Guvern si Presedinte. ... Nu e deci de mirare influenta aproape zero a Romaniei in UE, cand nici macar regimul general al responsabilitatilor in privinta afacerilor europene nu e stabilit.
(1) al Constitutiei Romaniei, care stipuleaza: "Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament".
(1) al Constitutiei Romaniei, care stipuleaza: "Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament".
67/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, iar alegerile pentru Parlamentul Romaniei se organizeaza potrivit Legii nr. ... 393/2004 privind Statutul alesilor locali, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.
Parlamentul a adoptat declaratia privind reprezentarea de catre premier la Consiliul European din 28 iunie Plenul Parlamentului a adoptat marti, cu 249 de voturi pentru, 30 impotriva si o abtinere, o declaratie prin care recomanda reprezentarea Romaniei de catre premierul Victor Ponta la reuniunea Consiliului European din 28 iunie.
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, se afla, de cateva zile, pe litoral. ... Si tot o certitudine ramane si putina afectiune pe care o are presedintele Camerei Deputatilor fata de presedintele Romaniei, Traian Basescu.
Presedintele Romaniei Traian Basescu efectueaza duminica, o vizita oficiala la Autoritatea Nationala Palestiniana, la invitatia omologului sau, presedintele Mahmoud Abbas, in programul deplasarii fiind inclusa si o intalnire cu reprezentantii comunitatii romanesti din teritoriile palestiniene. Presedintele Basescu este insotit la Ramallah de ministrul de Externe, Cristian Diaconescu.
"Asistam la o criza generata de orgoliul doamnei Udrea", a explicat presedintele PSD, Mircea Geoana, ruperea Guvernului, dupa ce in sedintele Coalitiei, Emil Boc ii somase pe pesedisti sa renunte la Comisia Udrea, sub amenintarea ca vor fi dati afara de la guvernare.
Presedintele Romaniei a comis o eroare grava in indeplinirea atributiunilor sale constitutionale. ... Or, presedintele Romaniei nu si-a achitat aceasta obligatie, nici acum, si nici la prima editie a mandatului sau, preluat in 2004.
Presedintele Senatului Romaniei, Mircea Geoana, a declarat ca Romania este singura tara europeana care nu are un cadru bine definit in ceea ce priveste reglementarea arhitecturii institutionale pe tematici europene intre Executiv si Legislativ, fapt ce dauneaza procesului de decizie al autoritatilor romanesti.
Astazi, isi aniverseaza ziua de nastere Mugur Isarescu, unul dintre cei mai importanti economisti romani, care indeplineste in prezent functia de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei. De asemenea, el a fost prim-ministru al Romaniei in perioada 22 decembrie 1999 - 28 noiembrie 2000.
Romania - Ungaria, un meci decisiv pentru calificarea tricolorilor la barajul pentru CM 2014 Nationalele de fotbal ale Romaniei si Ungariei se vor intalni vineri seara, de la ora 21,00, pe Arena Nationala din Bucuresti, intr-un meci vital pentru tricolori in tentativa de calificare la barajul pentru Cupa Mondiala de fotbal din 2014.
Basescu nu poate cere ca Romania sa se transforme intr-o republica prezidentiala Premierul Victor Ponta a sosit, miercuri, la Curtea Constitutionala, unde se discuta sesizarea depusa de presedintele Traian Basescu privind reprezentarea la Bruxelles.
Si care demonstreaza, din nou, ca una spune Presedintele Traian Basescu si alta face. ... Si asta, in timp ce Presedintele Romaniei, Traian Basescu, afirma sus si tare ca este aliatul de nadejde al marelui licurici pe faimoasa "axa Bucuresti - Londra - Washington".
In comunicatul Guvernului se arata ca primul-ministru nu intentioneaza sa intre intr-o disputa electorala cu presedintele Romaniei, "fiind evident interesul acestuia din urma de a se implica in campania pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, folosind in acest sens orice pretext pentru a provoca noi conflicte", dar ca doreste sa prezinte o serie de precizari.
Amos News face cunoscuta pozitia Guvernului Romaniei cu privire la colaborarea inter-institutionala si reprezentarea Romaniei in domeniul Afacerilor Europene.
Cum a devenit 10 Mai Sarbatoarea Nationala a romanilor Ziua de 10 Mai a ramas intiparita in traditia romanilor ca Sarbatoare Nationala odata cu venirea pe tronul Romaniei a lui Carol I, in 1866.
Ratingul 'A1' pentru credite in valuta si calificativul 'Baa3' pentru titluri de stat ale Romaniei, cu perspectiva stabila, reflecta in continuare imbunatatirile economice si institutionale semnificative din ultimii zece ani, arata, joi, o analiza a agentiei de evaluare financiara Moody's.Analistii de la Moody's Investors Service au afirmat ca ratingurile Romaniei sunt sustinute de progresul facut in implementarea reformelor economice structurale care au dus la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana (UE) in ianuarie 2007.
La ROMEXPO incep Targul de Turism al Romaniei si Romhotel 11.000 de metri patrati pentru vacante si dotari hoteliere Pe 13 noiembrie la ROMEXPO incep doua dintre cele mai asteptate evenimente ale toamnei:
Basescu a anuntat cu voce tremuranda ca va avea miercuri o "interventie" cu romanii Cu ocazia depunerii juramantului de catre noul Ministru de Externe, Cristian Diaconescu, presedintele Traian Basescu a rostit marti primul discurs in care a facut referire la protestele care au debutat in urma cu 13 zile.
google-analytics.com